Kanál RSS
Novinky
Jul
13
Vydána nová aktualizace programu 3.6.1.1246
Záznam vytvořil Daniel Zeithaml dne 13. 07. 2011, 14:34

Co je nového?

Podíl cen položek uchazečů při vyhodnocování nabídek

Při vyhodnocování nabídek máte k dispozici nové ukazatele, které Vám zobrazí procentuální rozdíly nejvyšší a nejnižší nabídkové ceny položky a také rozdíl vítězné a nejnižší ceny. Rychle zjistíte, které položky jsou cenově vyšší a zároveň o kolik se liší vítězná nabídka od nejnižší nabídky jiného uchazeče. Na rozhodující položky se můžete zaměřit a dále jednat s uchazečem o snižování ceny.

Aktivní seznam katalogů v Datové základně

Při přidávání položek z Datové základny Vám stačí v seznamu katalogů kliknout na příslušný katalog. Otevře se a zároveň ve stromovém menu zjistíte, kde se nacházíte. Zkrátíte si cestu k nalezení položek.

Hromadné úpravy vlastností položek z lokální databáze

Označeným položkám v lokální databázi můžete hromadně měnit měrnou jednotku, účet či aktivní cenovou úroveň rozměrových variant. Rychle a jednoduše upravíte vlastnosti všem výskytům položky v zakázce i skladbě nákladů.

Drag & drop záměna položek v limitkách

Při záměně položek limitky lze cílovou položku jednoduše přetáhnout z horní části mřížky (Vybrané položky pro záměnu) do dolní části (Cílová položka záměny) pomocí drag & drop. Je to rychlé, snadné a šikovné.

HTK objektu při kopírování zakázky přes schránku

Při kopírování celé zakázky přes schránku přenesete také HTK objektu. Volba je dostupná při kopírování z jedné zakázky přes schránku do druhé zakázky. Ušetříte čas spojený se zatřiďováním položek do objektů, oddílů a dalších kritérií.

Název firmy u přidaného materiálu do zakázky

Z datové základny se Vám při přidávání položek z katalogu materiálů automaticky přenáší také název výrobce nebo dodavatele. V zakázce pak pouhou změnou zobrazení zjistíte, kteří dodavatelé se na Vaší stavbě podílí, a můžete s nimi zahájit například jednání o ceně.

Vaše komentáře a popisy

Vytvořte si vlastní slovníček komentářů či výrazů pro konkrétní textové pole. Pokud ve vlastnostech položky používáte například pole Komentář, můžete si pro něj předdefinovat vlastní texty a kategorie. Příště komentář jednoduše vyberete či si jej složíte z více vlastních textů.

Přiřazení firmy k událostem v harmonogramech

V sestaveném harmonogramu postupu prací můžete konkrétní událost přiřadit k firmě, která bude činnost provádět. Získáte přehled o subdodavatelských firmách a jejich předpokládanému časovému nasazení při realizaci stavby.

Kopírování událostí v harmonogramech

Přidali jsme do harmonogramů novou funkci „Zkopírovat událost“. Pokud již máte vytvořený seznam událostí a potřebujete jej dále rozšířit, můžete si označit události, které jsou svým rozsahem nejvíce podobné. Nově vytvořené události neobsahují položky, ze zdrojových událostí přebírají začátek a konec, pracovní dobu, počet pracovníků, počet Nhod a délku trvání. Kopírování událostí Vám především zjednoduší práci při vytváření nových událostí.

Rychlé otevření zakázky v podřízeném panelu

Využívejte snazší otevírání zakázek i v prohlížecím režimu v podřízeném panelu. Stačí Vám pouze vyhledat požadovanou zakázku a v menu zvolit Otevřít zakázku › v podřízeném panelu. Zásadně si zrychlíte otevírání zakázek do nového panelu.

Zobrazení průběhu

Při otevírání, zavírání a kopírování zakázky, generování tiskových sestav či při aktualizaci databází je nově zobrazena informace o průběhu. Máte jistotu, že euroCALC pracuje tak, jak má.

Oblíbené katalogy v Datové základně

Pokud pracujete pouze s některými katalogy v Datové základně, pak jim můžete nastavit příznak „Oblíbený“. Následně se Vám při přidávání položek nabídne seznam jen Vámi oblíbených katalogů, což Vám zpřehlední a zrychlí Vaši práci.


Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.