stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Pořizovací náklady
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 02. 11. 2010, 14:50

Popis

Co jsou pořizovací náklady?

Řešení

Každá rozměrová varianta položky může mít neomezený soupis různých pořizovacích nákladů. Jednotlivé typy pořizovacích nákladů jsou definovány ve společném číselníku pro celou datovou základnu, resp. následně při použití v zakázce pro celou lokální databázi zakázky.

  • Pořizovací náklad -  Výběr z číselníku přirážek pořizovacích nákladů.
  • % -  Pole vyjadřující, zda je přirážka pořizovacích nákladů zadána pevně (pole není zatrženo) nebo procentuální sazbou (pole je zatrženo). Hodnota pole (zatrženo či nikoliv) se přenáší z definice pořizovacího nákladu.
  • Sazba -  V případě, že je pole % zatrženo, zadávejte procentuální sazbu, kterou se spočte hodnota přirážky pořizovacích nákladů. V opačném případě toto pole vyjadřuje finanční hodnotu přirážky na měrnou jednotku či na tunu hmotnosti položky (v závislosti na tom, jaký typ přirážky byl zvolen).
  • Základna -  V poli Základna se zobrazuje vstupní veličina pro výpočet přirážky. Může to být buď Hmotnost nebo Cena položky, v případě zvolení přirážky v Kč na měrnou jednotku nevstupuje do výpočtu přirážky žádná základna, v poli je tedy uvedeno Žádná. Hodnota pole se přenáší z definice pořizovacího nákladu, pole tedy není editovatelné.
  • Datum akt. -  Datum poslední změny přirážky rozměrové varianty položky.
(12 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.