stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Přidání rozpočtových ukazatelů do zakázky
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 02. 11. 2010, 14:13

Popis

Popis jak přidat rozpočtové ukazatele.

Řešení

Rozpočtové ukazatele se do nových zakázek vkládají jako nekalkulované X-položky, jejichž název, kód, popis, katalogová a nabídková cena, případně hiearchická třídící kritéria jsou vytvořeny dle funkce rozpočtových ukazatelů.

Popis vložení Rozpočtových ukazatelů:

    1. Na kartě Položky zakázky rozbalte nabídku tlačítka Přidat  a zvolte Přidat rozpočtové ukazatele.
    2. Ve formuláři Výběr z datové základny vyberte zakázku, z jejíž rozpočtových ukazatelů budete vycházet, a potvrďte stisknutím tlačítka OK.
    3. Zobrazí se formulář Výběr rozpočtových ukazatelů.
    4. Nejprve vyberte Typ nově založených položek a následně vyberte Katalog, do kterého se budou nově vytvořené položky zařazovat.
    5. Vyberte Referenční MUJ, kterou chcete použít pro výpočet ceny v novém rozpočtu a z níž se budou následně propočítávat ceny jednotlivých částí zakázky podle zvolené úrovně hierarchických třídicích kritérií.
    6. Úroveň hierarchických třídicích kritérií zvolte v poli Kritérium.
    7. V první mřížce, zobrazující přehled MUJ, upravte zadáním Indexu, nebo Indexového množství, nové množství referenční účelové jednotky, které budete vkládat do nové zakázky. V této mřížce lze editovat jen jednu MUJ a to tu, která je výše označena jako referenční.
    8. V druhé mřížce jsou zobrazeny připravené X-položky za odpovídající části vzorového rozpočtu s cenou přepočítanou podle zadaného nového množství MUJ. Zde můžete následně individuálně upravit vypočtené ceny a to buď zadáním hodnoty Indexu nebo přímo zadáním požadované ceny (Index ceny bude automaticky odpočítán) do pole Cena. V případě potřeby upravit více indexů najednou můžete využít funkci Hromadná úprava indexu , dostupnou v horní části pracovní lišty formuláře.
    9. Označte všechny připravené položky, které chcete vložit do nového rozpočtu s odpovídající referenční MUJ.
   10. Vložte požadované položky do nového rozpočtu stisknutím tlačítka OK
   11. Po vložení rozpočtových ukazatelů do nového rozpočtu, lze s položkami manipulovat či je upravovat běžným způsobem, jakým se upravují nekalkulované položky.

(12 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.