stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Kontrola pravopisu
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 02. 11. 2010, 13:14

Popis

V popisu položky se mi červeně podtrhlo slovo. Co to je?

Řešení

Pravděpodobně jste udělali chybu v pravopisu.

V programu euroCALC 3 je zavedena možnost kontroly pravopisu ve všech textových polích (např. Popis položky, Komentář zakázky, Popis filtru). Kontrola pravopisu, včetně všech automatických úprav, se vždy spouští v aktuálně editovaném textovém poli - slova nenalezená v používaných slovnících jsou podtržena červenou vlnovkou a výrazy odpovídající podmínkám automatických oprav jsou nahrazovány slovy.

Jednorázová kontrola pravopisu
  1. Pro jednorázovou kontrolu celého textu v poli stiskněte klávesu F7.
  2. Zobrazí se formulář Pravopis.
  3. V poli Není ve slovníku se zobrazí text aktuálního pole s červeně zvýrazněným slovem, které jako první v textu nebylo nalezeno v žádném z používaných slovníků.
  4. Chybný výraz můžete:
    • Přeskočit - při této kontrole nebude tento výskyt zvýrazněného slova považován za chybný (bude-li se však stejný výraz opakovat, opět bude zvýrazněn jako chyba).
    • Přeskakovat - při této kontrole nebude žádný výskyt zvýrazněného slova považován za chybný (bude-li se stejný výraz opakovat, nebude již zvýrazněn jako chyba).
    • Přidat do slovníku - při této a všech dalších kontrolách již nebude zvýrazněné slovo považováno za chybu.
  5. Pokud bylo ve slovnících nalezeno podobné slovo, kterým by mohl být chybný výraz nahrazen, zobrazí se navržená slova v poli Návrhy.
  6. V případě, že chcete chybný výraz nahradit některým z navržených slov, vyberte příslušný návrh a použijte jednu z funkcí:
    • Zaměnit - při této kontrole bude tento výskyt zvýrazněného slova nahrazen za vybraný návrh (bude-li se však stejný výraz opakovat, opět bude zvýrazněn jako chyba)
    • Zaměňovat - při této kontrole budou všechny výskyty zvýrazněného slova nahrazeny za vybraný návrh.
  7. Po vyřešení zvýrazněného slova jakýmkoliv z uvedených způsobů se zvýrazní další chybné slovo v textu aktuálního pole. Jsou-li vyřešeny všechny chybné výrazy, program Vás informuje, že kontrola pravopisu v daném poli je dokončena.
(5 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.