stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Přidání X-položky pomocí průvodce
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 01. 11. 2010, 13:29

Popis

Přidání X-položky pomocí průvodce.

Řešení

Přidávání X-položky pomocí průvodce je vhodné použít při jednotlivém zadávání X-položek různých typů. Formulář umožňuje zadat přímo v úvodním části skladbu položky, což je velice efektivní v případě, že nová X-položka má být kalkulovaná ze skladby, případně kalkulovaná z nákladů.

  1. Na kartě Položky zakázky rozbalte nabídku tlačítka Přidat a zvolte Přidat X-položku (průvodce).
  2. Otevře se formulář Průvodce přidáním X-položky do zakázky. Ve formuláři zadejte povinné údaje jako typ položky, kód položky, kódy rozměrové a technologické varianty.
  3. Dále zadejte typ katalogu, katalog, popis, měrnou jednotku a případně další údaje.Pokračujte stisknutím tlačítka Další.
  4. V další části formuláře vyplňte zbývající údaje o položce jako výměra bez ztratného, ztratné, výměra, jednotková cena, hmotnost a suť.
  5. V případě, že je X-položka typu Kalkulovaná ze skladby, doplňte skladbu položky kliknutím pravého tlačítka do prázdné mřížky a výběrem z datové základny či z lokální databáze. 
  6. Je-li položka typu Kalkulovaná z nákladů, do mřížky přidejte jednotlivé identifikátory (např. hmoty, mzdy, subdodávky) kliknutím pravého tlačítka do prázdné mřížky a zvolením volby Přidat. V prázdném řádku následně vyberte z nabídky příslušný identifikátor a doplňte jeho jednotkovou cenu a spotřebu. Identifikátory přidávejte do skladby nákladů uváženě, je třeba, aby byl přidán jen takový identifikátor, který se opravdu vyskytuje v kalkulačním vzorci daného typu katalogu. Ostatní identifikátory nebudou zahrnuty do ceny položky. 
  7. Potvrďte stisknutím tlačítka Dokončit.
  8. Položka se přidá do zadání zakázky s HTK (např. Objekt, Oddíl), která měla vybraná položka, z níž byla funkce volána.


(4 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.