stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Katalogy obecně
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 01. 11. 2010, 10:15

Popis

Katalogy co jsou? K čemu jsou? Kde jsou?

Řešení

Katalogy jsou nadřazené složky, ve kterých jsou zařazeny všechny používané položky oceňovacích podkladů. Každý katalog obsahuje tisíce až desetitisíce položek, které jsou pro snadnější vyhledávání rozděleny podle svého charakteru do několika úrovní, tzv. intervalů.

Katalogy mají v programu dvojí úlohu. První z nich je organizační - sdružují položky určitého zaměření (stavební práce pro opravy, stavební práce pro zřízení či bourání, materiály apod.) tak, aby se v nich snadněji a přehledněji vyhledávalo. Druhou úlohou katalogu je sdružovat určitou množinu vlastností a nastavení, které následně všechny jeho položky přebírají (např. kalkulační vzorec, typ výpočtu ceny, sazby identifikátorů, seznam evidovaných vlastností položky).

Seznam všech katalogů dostupných v programu euroCALC 3 se zobrazí po vybrání uzlu Oceňovací podklady v navigačním stromu. V aktuální nabídce jsou zde dostupné základní funkce jako Přidat, Zkopírovat, Odebrat a samozřejmě formulář Vlastnosti katalogu.

Přidat katalog:

Umožňuje vytvořit zcela nový katalog a nastavit veškeré jeho vlastnosti, což však může být pro některé méně zkušené uživatele oříškem, proto doporučujeme využít spíše funkci Zkopírovat.


Zkopírovat katalog:

Kopírování katalogu je vhodné použít především tehdy, chcete-li vytvořit nový katalog, který se ovšem v některých svých vlastnostech podobá některému stávajícímu katalogu. Ten stačí zkopírovat a následně upravit jeho vlastnosti ve formuláři Vlastnosti katalogu.


Odstranit katalog:

Odstranit lze pouze prázdný katalog, tzn. ten, který již neobsahuje žádné položky. Proto nejprve odstraňte veškeré jeho položky (nebo je přesuňte do jiného katalogu) a teprve poté odstraňte prázdný katalog.

(12 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.