stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Rozpočtové ukazatele - definice
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 01. 11. 2010, 09:47

Popis

Rozpočtové ukazatele - Co jsou? K čemu jsou?

Řešení

Rozpočtové ukazatele jsou rozšiřující součástí programu euroCALC 3 - prodejní sestavy Enterprise, která za pomoci nadefinovaných měrných účelových jednotek v již vytvořených zakázkách umožňuje uživateli snadno a rychle sestavit předběžný odhad ceny zakázky, případně její části.

Nejvhodnější pro vytvoření ukazatelů jsou zakázky realizované, neboť v tom případě se jednotková cena rozpočtových ukazatelů odvozuje od reálných nákladů na provedení stavebního díla. Tím se také výrazně zvyšuje přesnost výpočtu odvozené ceny.

Rozpočtové ukazatele jsou vždy vztahovány k jednotlivým objektům zakázky, ve které se vytváří. Následně se pak rozpočtové ukazatele případně mohou dále propočítat na jednotlivé podobjekty, oddíly, či pododdíly objektu tak, jak daný uživatel vyžaduje a jak mu to definice hierarchických třídicích kritérií v rámci zakázky umožňuje.

Pro jednotlivé objekty zakázky se vytváří takzvané "měrné účelové jednotky" (MUJ).

Přehled všech nadefinovaných rozpočtových ukazatelů (resp. všech MUJ pro všechny zakázky v databázi) a jim odpovídajících objektů (případně dalších třídicích prvků) se zobrazí v databázi
zakázek po kliknutí na uzel navigačního stromu Rozpočtové ukazatele.
(17 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.