stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Tvorba krycích listů
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 27. 10. 2010, 14:09

Popis

Jak vytvořím krycí list?

Řešení

Výhodou systému euroCALC je, že umožňuje volnou definici prakticky čehokoliv - včetně krycích listů.

Editor krycích listů je umístěn v navigačním stromě panelu Systém pod uzlem Tisk / Krycí listy.

V seznamu krycích listů najdeme řadu přednastavených krycích listů vhodných pro rozdílné účely (Čerpání, Krycí list objektu apod.). Pro tvorbu nového krycího listu je nejvhodnější zkopírovat některý z hotových krycích listů a dále jej upravovat.

Postup:
  1. Pro vytvoření kopie proveďte dvojklik levým tlačítkem myši.
  2. Otevře se detailní formulář Vlastnosti krycího listu vybraného krycího listu. Ve formuláři tohoto nově otevřeného okna klikněte na tlačítko Návrh krycího listu.
  3. Spustí se editoru krycího listu.

Práce v editoru je podobná jako v programu pro tvorbu textových dokumentů.

Obsah se skládá z konstantních hodnot, nejčastěji názvy zakončené dvojtečkou (např. Číslo objektu:) a proměnných, které jsou v editoru ohraničeny zdvojenou šipkou (např. «Objekt - Číslo»). Při vytvoření tiskové sestavy se do těchto proměnných polí načítají hodnoty ze zakázky (pokud jsou v zakázce vyplněny). Výsledek pak může vypadat třeba takto:

Číslo objektu: RD 01045/10.

Seznam proměnných, které je možné na krycím listu použít, je v pravé části menu, tzv. Editor. Přidání proměnné na krycí list provedete rozbalením nabídky a dvojím kliknutím levým tlačítkem myši na požadovanou hodnotu. Definice se vloží vždy na místo, na kterém je nastaven kurzor.

Pozn. Je dobré přednastavit si list v textovém editoru (např. MS Word) a do editoru pro krycí list jej přes klávesové zkratky CTRL+C a CTRL+V vložit. Pro lepší formátování je dobré vkládat text do tabulky. V případě, že nechcete, aby byla tabulka vidět, nastavte čarám bílou barvu.

Je-li pro Vás úprava časově či technicky náročná, kontaktujte nás. Rádi pro Vás úpravu krycího listu, popř. celé tiskové sestavy za dohodnutých podmínek provedeme.
(3 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.