stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Aktualizace datových podkladů a aktualizace programu euroCALC 4
Záznam vytvořil Marek Fuchs dne 12. 02. 2019, 09:18

Aktualizace datových podkladů

Kapitola popisuje aktualizaci zakoupených datových podkladů ceníků ÚRS do sw euroCALC 4.

Návod je stejný i pro aktualizaci datových podkladů materiálů SCI-DATA a modulu Asistentů, na které máte nárok v rámci platných služeb k sw euroCALC nebo platného pronájmu sw euroCALC.

Postup aktualizace

  1.       Spusťte sw euroCALC 4

  2.       Klikněte na panel Oceňovací podklady, na záložce Oceňovací podklady kliknutím spusťtě Stáhnout aktualizace, euroCALC z webu update.callida.cz stáhne dle Vaší licence poslední dostupný aktualizační balíček



  3.       Po stažení aktualizací kliknutím spusťtě akci Aktualizovat CÚ, pod kterou vyberete dostupné aktualizace, tučně psané dosud nebyly aktualizovány



  4.       Kliknutím vybereme aktualizaci, kterou chcete instalovat

  5.       Volbu potvrďte kliknutím na Ano



  6.       Následující formulář je připraven pro standardní aktualizaci a je možné jej potvrdit kliknutím na OK



  7.       Zobrazí se okno „Načtení cenové úrovně“ s informacemi o průběhu aktualizace




  8. Do nové cenové úrovně se můžete ihned prokliknout, přes výběr CÚ v horní části programu, při dalším otevření oceňavích podkladů tato nová CÚ bude již jako výchozí

Po aktualizaci dat ÚRS se nová cenová úroveň nastaví jako výchozí a pro nově zakládané zakázky bude nabízena jako výchozí. U starších zakázek ke změně nedojde, uživatelsky je možné v Kartě zakázky na záložce Nastavení manuálně nastavit výchozí CÚ na novou aktualizovanou. Tento výběr se projeví např. při přidávání položek z oceňovacích podkladů, nebo vyhledávání v oceňovacích podkladech.

 

Obecně o vydávání aktualizace dat 

Data programu euroCALC 4 jsou aktualizována v pravidelných cyklech, zpravidla dvakrát ročně. Každá další aktualizace odráží aktuální změny, které proběhly v oblasti stavebnictví.

Doporučujeme aktualizovat databázi pravidelně, neboť jen tak budete stále pracovat s aktuálními daty. Vaše rozpočty a kalkulace budou přesnější a kvalitnější a navíc získáte výrazné cenové zvýhodnění.

Každý zákazník je na aktuální vydání datové základny upozorněn a je mu zaslána konkrétní nabídka. Aktualizovat data v programu euroCALC není povinné.

Při aktualizaci datové základny na vyšší úroveň zůstanou zachovány Vaše individuální změny a úpravy položek, které byly uvedeny ve firemních katalozích.

V datové základně může vedle sebe existovat několik cenových úrovní, které všechny můžete v rozpočtech a kalkulacích volně používat.

Pokud od nás máte zakoupené služby, automaticky při stažení aktualizace cenové úrovně dojde ke stažení dat SCI a Asistentů.

Před aktualizací Cenové úrovně doporučujeme aktualizovat software na nejvyšší dostupnou verzi programu.

 

Aktualizace verze programu

 

Stažení aktualizace

  1.        Stiskněte tlačítko Start na hlavním panelu Vašeho operačního systému, dále Všechny programy -> Callida euroCALC 4 ->  EuroCalc 4 - Konfigurace.
           Pokud EuroCalc 4 - konfigurace nenajdete touto cestou, je možné ho spustit přímo z EuroCALC 4  a to v záložce "euroCALC" (vlevo nahoře), dále "Databáze" a poté klikněte na ec4Config.
  2.        Při prvním spuštění se otevře přístupové okno Přihlášení k aplikačnímu serveru, kde zadáte své uživatelské jméno a heslo správce aplikačního serveru (defaultně - Jméno: ADMIN - Heslo: admin).
  3.        Zadané identifikační údaje potvrďte stisknutím tlačítka OK. Otevře se okno programu EuroCalc 4 - Konfigurace.
  4.        V levé části okna klikněte na záložku EuroCalc -> Aktualizace.
  5.        Stiskněte tlačítko Hledat aktualizace.
  6.        Program vyhledá nejnovější aktualizaci dostupnou na internetu (průběh vyhledávání se zobrazuje v okně Kontrola aktualizací).
  7.        V závislosti na objemu stahovaných dat a rychlosti Vašeho připojení může stahování aktualizace trvat řádově několik minut. 
  8.        Aktualizace je připravena k instalaci.

 

Instalace aktualizace

  1.       Po stažení se nová aktualizace zobrazí v části záložky Stažené aktualizace.
  2.       Aktualizaci, kterou chceme nainstalovat, označíme zakliknutím a stiskneme tlačítko instalovat
  3.       Zobrazí se okno s informacemi o průběhu instalace.
  4.       Vyčkejte, dokud neproběhne kompletní instalace. Instalaci nijak nepřerušujte. Vzhledem k objemu aktualizovaných dat může instalace, v závislosti na konfiguraci Vašeho počítače, trvat řádově několik desítek minut.
  5.       Po dokončení instalace klikněte na tlačítko zavřít

 



Přílohy 
 
(8 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.