stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Šablony pro import rozpočtu z Excelu z Krosu
Záznam vytvořil Jan Vlčan dne 23. 06. 2014, 10:36

U rozpočtů ze systému Kros se setkáváme se třemi výrazně odlišnými vzhledy, které jsou ještě v několika dalších modifikacích. Pro potřeby šablon je označujeme jako

  • Klasický
  • Nový
  • Lososový

Šablona Kros - Rozpočet klasický

"Klasický" vzhled žluté záhlaví. Začátek sloupec A = P.Č., dále jsou sloupce Kód položky, Popis, MJ, Množství celkem a Jednotková cena. Není důležité pořadí sloupců, ale text v záhlaví sloupců.
Načítány jsou pouze řádky oddílů a položek, nejsou načítány výkazy výměr ani komentáře. Také není načítáno zatřídění rozpočet a objekt a je nutné vybrat objekt ze zakázky (pokud existuje), nebo číselníku, nebo doplnit ručně.

Jako položka jsou označeny řádky, které mají vyplněn sloupec A, nejsou tučně a velikost písma je 8.

Šablona Kros - Rozpočet nový

Novější vzhled Excelu, který se začal objevovat zejména v souvislosti s veřejnými zakázkami, existuje i ve variantě pro tyto potřeby označované jako Rozpočet. Snadné rozpoznání tak je označení KRYCÍ LIST ROZPOČTU ve 4. řádku a menším písmem také v prvním řádku, ve sloupci L označení 3) Rozpočet, anebo v přiložené ukázce řádek 121 nadpis ROZPOČET.

Začátek sloupec C = PČ, dále jsou sloupce Kód, Popis, MJ, Množství a J.cena [CZK]. Není důležité pořadí sloupců, ale text v záhlaví sloupců.

Z Excelu je načítán Objekt, Skupina oddílů a Oddíl, Dále pak položky a případný doplňkový komentář k položkám v dalším řádku.

Jako položka jsou označeny řádky, které mají vyplněn sloupec C, nejsou tučně a velikost písma je 8.

Šablona Kros - Soupis prací

Novější vzhled Excelu, který je navržen dle požadavků veřejných zakázek a vyhlášky 230. Snadné rozpoznání tak je označení KRYCÍ LIST SOUPISU PRACÍ ve 4. řádku a menším písmem také v prvním řádku, ve sloupci L označení 3) Soupis prací, anebo v přiložené ukázce řádek 70 nadpis SOUPIS PRACÍ.

Začátek sloupec C = PČ, dále jsou sloupce Kód, Popis, MJ, Množství, J.cena [CZK] a Cenová soustava. Není důležité pořadí sloupců, ale text v záhlaví sloupců.

Z Excelu je načítán Objekt, Skupina oddílů a Oddíl, Dále pak položky a případný doplňkový komentář k položkám v dalším řádku.

Jako položka jsou označeny řádky, které mají vyplněn sloupec C, nejsou tučně a velikost písma je 8.

 

Šablona Kros - Soupis prací II.

Jiná varianta soupisu prací, která se lyší v některých detailech. Například v prvním řádku je text 3) Soupis prací napsán až ve sloupci J. Dále je na řádcích oddílů označení D.

Začátek sloupec A = PČ, dále jsou sloupce (Typ), Kód, Popis, MJ, Množství a Jedn.cena. Není důležitý text v záhlaví sloupců, ale jejich pořadí.

Z Excelu je načítán pouze Oddíl, Dále pak položky a případný doplňkový komentář k položkám v dalším řádku.

Jako položka jsou označeny řádky, které mají vyplněn sloupec C, nejsou tučně a velikost písma je 8.

 

Šablona Kros - Specifikace ceny (tzv. lososový)

Nový přehledný formát v "nestandardních" barvách. V prvním řádku je uveden text SPECIFIKACE CENY, poté následuje rekapitulace a samotné položky. Záhlaví, kde je uveden objekt a stavba, je podbarveno „lososovou" barvou.

Z Excelu je načítán jen Oddíl, dále pak položky a případný doplňkový komentář k položkám v dalším řádku.

Jako položka jsou označeny řádky, které mají vyplněn sloupec A, nejsou tučně a velikost písma je 10 nebo 8.



Přílohy 
 
 kros - rozpočet klasický.png (46.50 KB)
 kros - rozpočet nový.png (46.76 KB)
 kros - specifikace ceny.png (57.03 KB)
 kros - soupis prací.png (43.25 KB)
(1 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.