stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Šablony zobrazení
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 25. 10. 2010, 09:41

Popis

euroCALC obsahuje šablonový mechanismus, který umožňuje uživateli používat vlastní nastavení systému. Jak to funguje?

Řešení

Šablonový mechanizmus programu euroCALC významně usnadňuje práci. Šablony zobrazení definují vzhled zobrazení dat a jsou v programu zabudovány již od výrobce. Odpadá tak zdlouhavá a opakovaná definice struktury a vzhledu mnoha procesů. Standardní instalace programu má výchozí nastavení zaznamenané ve výchozí šabloně. Každý uživatel má navíc připravenu uživatelskou šablonu, do které se automaticky ukládají všechna osobní nastavení.

Šablony zobrazení se dělí na:

  • Uživatelské šablony zobrazení
  • Výchozí (hlavní) šablonu zobrazení

Uživatelská šablona

Každý uživatel si může individuálně nastavit zobrazení přesně tak, jak mu to nejlépe vyhovuje, nezávisle na ostatních uživatelích. Jakmile uživatel skryje nebo zobrazí sloupec, změní barevné nastavení pracovního prostředí, nebo provede jinou změnu zobrazení (Nastavení zobrazení) a dosáhne tak žádaného efektu, může aktuální zobrazení uložit i pro pozdější použití. Uložení zobrazení se provede tlačítkem Uložit zobrazení na pásu karet Zobrazení. Při následném otevření programu je k dispozici takové zobrazení, jaké bylo nastaveno a uloženo do šablony. Každý uživatel tak může mít u stejného zobrazení jiné nastavení.

Pokud cítíte, že se Vám přizpůsobování Uživatelské šablony vymklo z rukou, nebo pokud již vlastní nastavení zobrazení nepotřebujete, stiskněte tlačítko Obnovit ze šablony na pásu karet Zobrazení. Tím se zobrazí Výchozí nastavení. Při dalším načtení zakázky se opět načte uživatelské zobrazení, přejete-li si aby vaše uživatelské nastavení bylo zpět výchozí je třeba uložit nastavení stiskem tlačítka Uložit zobrazení.

Domníváte-li se, že Vaše nastavení je vhodnější než Výchozí, lze Uživatelskou šablonu uložit jako "Výchozí" prostřednictvím funkce Uložit do šablony na pásu karet Zobrazení.

Pokud jste provedli změny zobrazení a neuložili je do Uživatelské šablony, je možné vrátit se k vašemu uživatelskému nastavení tlačítkem Obnovit zobrazení na pásu karet Zobrazení.

Výchozí šablona

Výchozí šablony jsou dodávány spolu s programem a představují prvotní nastavení programu. Pro síťová řešení platí, že Výchozí šablona je společná všem uživatelům v síti. Uložením zobrazení do šablony změníte Výchozí šablonu pro všechny uživatele.

Uvědomte si, že jakmile Uložíte zobrazení do šablony, původní výchozí šablona tím bude změněna.

Poznámka: Nezapomeňme, že systém euroCALC v zájmu zachování kompatibility musí výchozí šablonu zachovávat ve standardní struktuře, a proto může být v případě potřeby změněna v rámci update.

 

(4 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.