stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Zabezpečení před ztrátou dat při práci na zakázce
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 25. 10. 2010, 09:41

Popis

Pracuji na euroCALCu několik hodin a zničeho nic mi spadl počítač. Bohužel jsem si zakázku průběžně neukládal. Mám nějakou možnost získat data zpět?

Řešení

Ano, máte. Systém euroCALC vytváří zálohovací soubor, kde se po určitém intervalu data ukládají.

Po otevření zakázky se nastartuje zálohovací komponenta, která v nastaveném časovém intervalu (standardně 6 minut) pravidelně ukládá změněné kolekce (tabulky) v paměti do backup souboru s příponou ECB. Jméno souboru vypadá např. takto 03.00002.01_3.ecb.

Co znamenají jednotlivá čísla:

  • 03 je ID databáze,
  • 00002 je ID zakázky,
  • 01 je ID verze zakázky a
  • 3 na konci znamená pořadí zálohy, v tomto případě to je již třetí provedená záloha.

Soubor ECB se pro každou otevřenou zakázku (či verzi zakázky) udržuje jen jeden, vždy ten poslední. V okamžiku zápisu záložního souboru se postupuje co nejbezpečněji, tzn. po dobu zápisu nového záložního souboru s vyšším pořadím je na disku k dispozici i předchozí záložní soubor, teprve po dokončení operace se starší soubor odstraní.

V případě, že by došlo k výpadku proudu či podobným náhlým zavření euroCALCu, je při dalším otevření zakázky zobrazeno sdělení o tom, že na disku se nachází záložní soubor s dotazem, zda ho chci otevřít.

Při ukládání zakázky do databáze je postup tento: vypne se provádění backupu, aby v průběhu ukládání náhodou nedošlo k vytváření zálohy, a změněná data se ukládají do databáze. V případě, že se vše povede zapsat, záložní ECB soubor se smaže. Když se uložení do databáze nepodaří, vygeneruje se EDO soubor, ten obsahuje na rozdíl ECB souboru celou zakázku, včetně nezměněných dat.

(9 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.