stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Kontingenční tabulka
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 25. 10. 2010, 09:41

Popis

Na pás karet mi přibyla nová karta s názvem Kontingenční tabulka. Oproti tomu karta Mřížka se mi skryla.

Řešení

Kontingenční tabulka se zobrazí v momentě, kdy aktivní zobrazovací komponentou je pravě ona. Mřížka se skryla z důvodu, že v tu chvíli neobsahuje použitelné informace.


Kontingenční graf 

po jeho stisknutí se zobrazí pod pivotem záložka Kontingenční graf - datovým zdrojem pro tento graf je kontingenční tabulka tak, jak ji vidíte. Např.: Otevřete-li si pro prohlížení zakázku "DEMO Novostavba bytového domu Petřiny" uvidíte pod kontingenční tabulkou grafy, ve kterých naleznete podíl ceny Oddílů na každém Objektu.

Typy grafů mohou být: Plošný, Pruhový, Sloupcový, Čárový a Výsečový.

Kategoriemi mohou být řádky nebo sloupce - podle toho, co z toho si vyberete v nabídce na pásu karet.

Graf reaguje buď na to, co zobrazuje kontingenční tabulka - včetně filtrů. Nebo pouze na označené buňky - podle toho, co vyberete v nabídce Zdroj dat.


Přehledová mřížka

Na záložce jsou ve standardní mřížce zobrazené součtové údaje - Např. Objekt / Oddíl/ Cena. Opět reaguje pouze na to, co kontingenční tabulka v danou chvíli zobrazuje.


Souhrnný graf

Ukazuje graf z hodnot ze záložky Přehledová mřížka. Tedy např. cenu jednotlivých oddílů v zakázce. Opět pouze vzhledem k tomu, co zobrazuje kontingenční tabulka.


Zdrojová data

Na záložce je vidět mřížka, která zobrazuje zdrojová data pro buňku, na které se v kontingenční tabulce nachází kurzor. Je to v podstatě výběr, který slouží jako zdroj pro kontingenční tabulku. Např. v zakázce DEMO Novostavba bytového domu Petřiny se můžete postavit na jakékoliv číslo - např. číslo 8 073 000, které ukazuje cenu oddílu 000 v objektu SO_00 - v záložce pak vidíte, z jakých položek toto číslo vzniklo - kód, popis, cena,...cokoliv.

Ukládáme konfigurace všech pěti prvků v zobrazení a také to, které prvky jsou a nejsou pro dané zobrazení aktivní, a která data jsou zdrojem pro kontingenční graf.


(10 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.