stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Import zakázky ve formátu ORF
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 05. 11. 2010, 09:44

Popis

Jak naimportovat zakázku ze souboru ve formátu ORF?

Řešení

Ze souboru ve formátu ORF se data importují vždy do nové zakázky (tzn. při importu se sama založí podle zvolené šablony). Vzhledem k tomu, že soubory ve formátu ORF jsou navrženy tak, aby vždy jeden soubor reprezentoval jeden stavební objekt, importujete vždy takový počet souborů, kolik má být v zakázce objektů.

Před začátkem importu se přesvědčte, že máte všechny soubory připravené, ideálně v jedné složce. Pokud na některý ze souborů zapomenete, jeho dodatečné přidání je samozřejmě možné, ale operace je o něco složitější.

  1. Přejděte na záložku Databáze a klikněte na panel Zakázky.
  2. Zkontrolujte, že jsou všechny Vaše zakázky zavřené.
  3. Na kartě Správa zakázek stiskněte tlačítko Importovat zakázku ORF .
  4. Ve formuláři Průvodce importem ORF vyberte z nabídky Databázi oceňovacích podkladů podle toho, ve které databázi chcete vyhledávat položky. Při importu se totiž program pokusí najít položky ve vybrané databázi a získat tak informace o nich, Není-li položka vůbec nalezena, přidá se do seznamu jako X-položka.
  5. Šablonu zakázky vyberte dle charakteru importované zakázky.
  6. Zakázku pojmenujte v poli Název zakázky a pokračujte stisknutím tlačítka Další.
  7. Stiskněte tlačítko Přidat soubory a vyberte všechny ORF soubory s objekty. Pole Přednostně vyhledat alternativní kód doporučujeme nechat zaškrtnuté.
  8. Zatrhněte Upravit kód na standard v případě, že si přejete odmaskování nevýznamných znaků z kódů položek, tzn. program se v případě nestandardního zadání pokusí kódy převést na tvar, u kterého je větší pravděpodobnost, že dojde k nalezení v databázi. Pokračujte stisknutím tlačítka Další.
  9. V polích Stavební objekt a Stavební díl podle potřeby změňte, podle kterých dvou polí bude možné importovaný objekt třídit.
  10. V poli Cena zvolte z výběru, do kterého typu ceny se uložené ceny načtou (v ORF je možné uchovat informace o jedné ceně). Zatrhnete-li volbu Importovat do aktivní ceny, v poli Cena se automaticky vybere aktivní cena v šabloně zakázky.
  11. Každá konkrétní rozměrová varianta položky může mít řadu technologických variant, ke kterým je možné zadat potřebné položky skladby. V poli Technologická varianta opět zvolte z výběru, do které varianty se informace ze souboru načtou. Pokračujte stisknutím tlačítka Další.
  12. Tlačítkem Dokončit spusťte konverzi a poté zavřete okno. V seznamu se objeví nová zakázka ve verzi Import ORF.





(2 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.