stáhnout klienta
 Databáze znalostí
Databáze znalostí
Aktualizace dat euroCALC 3
Záznam vytvořil Ondřej Krebs dne 05. 11. 2010, 07:45

Popis

Jak správně aktualizovat data?

Řešení

Data programu euroCALC 3 jsou aktualizována v pravidelných cyklech, zpravidla dvakrát ročně. Každá další aktualizace odráží aktuální změny, které proběhly v oblasti stavebnictví.

Doporučujeme aktualizovat databázi pravidelně, neboť jen tak budete stále pracovat s aktuálními daty. Vaše rozpočty a kalkulace budou přesnější a kvalitnější a navíc získáte výrazné cenové zvýhodnění.

Každý zákazník je na aktuální vydání datové základny upozorněn a je mu zaslána konkrétní nabídka. Aktualizovat data v programu euroCALC není povinné.

Při aktualizaci datové základny na vyšší úroveň zůstanou zachovány Vaše individuální změny a úpravy položek, které byly uvedeny ve firemních katalozích.

V datové základně může vedle sebe existovat několik cenových úrovní, které všechny můžete v rozpočtech a kalkulacích volně používat.

Pokud používáte jak databázi SCI, tak ÚRS, aktualizace se stahuje i instaluje pro každou databázi zvlášť.

Stažení aktualizace dat i její následnou instalaci provádí uživatel nebo vyškolený pracovník (správce aplikačního serveru) pomocí programu ecServerManager.

Stažení aktualizace

  1. Stiskněte tlačítko Start na hlavním panelu Vašeho operačního systému, dále Všechny programy -> Callida euroCALC 3 -> Správce aplikačního serveru -> ecServerManager.
  2. Otevře se přístupové okno Přihlášení k aplikačnímu serveru, kde zadáte své uživatelské jméno a heslo správce aplikačního serveru (bylo předáno při instalaci aplikace).
  3. Zadané identifikační údaje potvrďte stisknutím tlačítka OK. Otevře se okno programu ecServerManager.
  4. V levé části okna klikněte na záložku Aktualizace.
  5. Ve spodní části záložky stiskněte tlačítko Hledat aktualizace.
  6. Program vyhledá nejnovější aktualizaci dostupnou na internetu, průběh vyhledávání se zobrazuje v okně Hledání aktualizací.
  7. V informačním okně potvrďte stažení aktualizace stisknutím tlačítka Ano.
  8. Nová aktualizace se stáhne a je zobrazena v části záložky Seznam aktualizací připravených k instalaci. V závislosti na objemu stahovaných dat a rychlosti Vašeho připojení může stahování aktualizace trvat řádově několik minut. 
  9. Nakonec staženou aktualizaci nainstalujte. Podrobnější informace o instalaci se dozvíte zde.


(4 hlas(ů))
Tento článek mi pomohl
Tento článek nebyl užitečný

Komentáře (0)
Přidat komentář
 
 
Celé jméno:
E-mail:
Komentáře:
Ověření 
 
Prosím opište text z obrázku do níže uvedeného pole. Je to nutné kvůli ochraně proti spamu.